Előfizetői tartalom

Így néz ki most Magyarország leendő második legnagyobb bankja

Portfolio
43 milliárd forintos adózott nyereséggel zárta a harmadik negyedévet az MKB Bank, amelynek gyorsjelentése most már második alkalommal tartalmazza a Budapest Bank és a Takarék Csoport számait is. A bankcsoport a kamatkörnyezet emelkedésének és a hitelállomány bővülésének köszönhetően idén már 137 milliárd forinttal nagyobb kamatbevételt realizált, mint tavaly a három bank együtt, a nem korrigált nyereség ennek ellenére valamivel a tavalyi szint alatt, 76 milliárd forintnál jár a sok egyszeri és átmeneti tétel miatt is.

Közzétette gyorsjelentését az MKB Bank, amely a második negyedév óta konszolidáltan tartalmazza az április 1-jén beolvadt Budapest Bank és a szintén áprilisban többségi tulajdonba került Takarék Csoport adatait is.

A bankcsoport adózott nyeresége a harmadik negyedévben 43 milliárd forint volt, idén eddig 76 milliárd. Az egyszeri tételek nélküli (korrigált) szám viszont már 150 milliárd forint.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy az új banki extraprofitadó például 36 milliárd forintjába került a csoportnak:

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái