Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: Már a falnál vagyunk, nem tudjuk csökkenteni a járulékokat

Rendkívüli, válságos helyzetekben, mint a mostani energiakrízis, a láthatatlan kéz nem jól működik, ilyenkor az pofonokat oszt, ezért van szükség az állami beavatkozásokra - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a KAVOSZ "20 éves a Széchenyi Kártya Program" című ünnepi gálarendezvényén. A kormányfő a programmal kapcsolatos visszaemlékezése után értékelte az aktuális gazdasági helyzetet és a legnagyobb kihívásokat, ami szerinte az energiaár, az infláció és a kamatok emelkedése. Egy ilyen válságos helyzetben tervezi újra a kormány a jövő évi költségvetést, jelzése szerint rendeleti úton. Az elsődleges cél a rezsicsökkentés fenntartása, és az ehhez szükséges költségvetési fedezet előteremtése. A költségvetési mozgástér szűkösségével kapcsolatban jelezte: a költségvetés a falnál van, például egy járulékcsökkentést már nem tud kigazdálkodni jövőre.

Orbán Viktor értékelte a programot Orbán Viktor azzal kezdte, hogy 80 évig romok között botladoztunk itt a várban, de ezt a korszakot magunk mögött hagytuk. Ezzel a - rendezvénynek helyszínt adó - felújított Lovarda épület jelentőségére utalt a miniszterelnök. Beszéde elején méltatta Demján Sándort, szerinte neki és Demján Sándornak van egy közös gyerekük, és ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés