Előfizetői tartalom

Jóváhagyták a közgyűlések: összeolvad az MKB és a Takarékbank

Portfolio
December 9-én az MKB Bank és a Takarékbank közgyűlése elfogadta a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének második lépését, emellett az MKB Bank közgyűlése döntött az MKB tőkéjének megemeléséről is. Ennek értelmében 2023. május 1-jén egyesül a bankcsoport két tagbankja, az MKB Bank és a Takarékbank, és május 1. után MBH Bank Nyrt. néven folytatja működését. A fúzió következő lépésének megvalósításához szükséges felügyeleti engedélyeztetés folyamatban van – derül ki a Magyar Bankholding közleményéből.

December 9-én az MKB Bank, valamint a Takarékbank közgyűlései jóváhagyták a tagbankok egyesítésére vonatkozó döntési javaslatokat. Az MKB Bank Nyrt. közgyűlése döntést hozott az MKB tőkéjének 23 milliárd forintot meghaladó megemeléséről is, amelynek értelmében december 9-ével közel 322 milliárd forintra nő a hitelintézet alaptőkéje. A Magyar Bankholding tervei szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés