Előfizetői tartalom

Figyelem! Újabb banki csalás terjed Magyarországon, íme a recept, erre figyelj!

Portfolio
Az adathalászok egy újfajta módszerrel támadnak: ezúttal a bankok ügyfeleit hamis oldalakkal próbálják megtéveszteni, melyeket a Google keresőjében hirdetnek. A fake oldalakon megszerzett adatokkal beléphetnek az ügyfél netbankjába, vagy új netbanki regisztrációt kezdeményezhetnek, a céljuk természetesen a számlákon található összeg ellopása. Mutatjuk, mire kell figyelni!

Ezúttal több bank ügyfeleit is célozzák Csalók élnek vissza a bankok nevével, hamis netbanki felületeket hoztak létre. Egy banki IT-biztonsági szakértővel zajlott háttérbeszélgetésből úgy tudjuk, az adathalászok a Google felületén indították a támadást, a csalók új domaineket regisztráltak, ráadásul ehhez megvették a hitelesítő tanúsítványt is, hogy a böngészők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés