Előfizetői tartalom

Megszólalt a Fitch a magyar bankszektorról: a különadók növelik a kockázatokat

Portfolio
A Fitch Ratings szerint a magyar bankszektorban a legutóbbi állami beavatkozások pénzügyileg kezelhetőnek tűnnek, de növelik a további szakpolitikai beavatkozások (beleértve a jelenlegi intézkedések kiterjesztését) kockázatát. Ez felerősíti a magyar bankok működési környezetének amúgy is nagyfokú bizonytalanságát, és rontja a hitelezők bizalmát - számolt be a Reuters.

Mint korábbi elemzésünkben írtuk, pénzügyi értelemben az idei év talán legcsendesebb időszakát zárta a harmadik negyedévben a magyar bankszektor. Az MNB friss adatai szerint a jegybanki kamatemelések és a hitelállomány bővülése a nettó kamatbevételek 66%-os (!) megugrását okozta, ennek hatását azonban kioltotta a működési és a kockázati költségek elszállása. Így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés