Előfizetői tartalom

Babaváró, falusi CSOK, lakásáfa: megjelent a várva várt rendelet a családtámogatásokról, van egy meglepetés is

A határidők lejárta előtt három nappal, szerdán este megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben a több milliós összegű családtámogatások sorsáról. Az otthonfelújítási és az autóvásárlási támogatás kivételével mindegyiket meghosszabbította a kormány lényegi változtatások nélkül, mégpedig két évvel, 2024 végéig. Újdonság, hogy a 30 év alatti tanuló és friss diplomás nők nemcsak szja-mentességet, de teljes diákhitel-elengedést is kaphatnak, ha gyereket szülnek vagy örökbe fogadnak.

2022 vége helyett 2024 végéig futnak a támogatások 595/2022. (XII. 28.) szám alatt jelent a kormányrendelet az „egyes családpolitikai intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról”. Az új szabályokat már hónapok óta várták az érintett családosok és a támogatásokat közvetítő bankok, és bár sokat kellett várni, ehhez képest nagy változások nincsenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés