Portfolio signature

Itt az új év, 52 százalék is lehet a THM a hiteleknél

Portfolio
A személyi kölcsönöket 37,0%-os, a hitelkártya-, folyószámla-, kézizálog- és áruhiteleket pedig 52,0%-os maximális THM-mel lehet nyújtani 2023 első felében az alapkamat növekedése következtében.

Hogy szól a szabály?

A 2009. évi CLXII. törvény szerint a hitelező a fogyasztónak nem nyújthat olyan hitelt, amelynek teljes hiteldíj mutatója (THM) meghaladja a jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékét.

Kivételt képeznek ez alól a hitelkártya-, folyószámla-, kézizálog-hitelek és az áru értékesítőjének, a szolgáltatás nyújtójának folyósított áruhitelek: ezeknél a THM nem haladhatja meg a jegybanki alapkamat 39 százalékponttal növelt mértékét.

A THM törvényi fogalma
az a belső megtérülési ráta, amely mellett a fogyasztó által teljesítendő kötelezettségek jelenértéke (törlesztés és díjak) éves százalékban kifejezve megegyezik a hitelező által folyósított hitelösszeggel.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés