Előfizetői tartalom

Babaváró hitel 2023: feltételek, igénylés, visszafizetés, állami támogatás – az idei tudnivalók egy helyen!

Portfolio
Két évvel meghosszabbította a kormány a babaváró hitel igénylési határidejét, így most már nem 2022. december 31-éig, hanem 2024. december 31-éig igényelhető ez a kamatmentes kölcsön. Sőt, sokak várakozásával ellentétben még csak nem is szigorítottak rajta, így továbbra is szabadon felhasználható az így felvett akár 10 millió forintos összeg. De vajon végig kamatmentes marad-e, és milyen „büntetés” sújtja azokat, akik nem teljesítik a gyerekvállalást? Mely támogatások milyen feltételekkel vehetők igénybe hozzá, mit és hogyan kell teljesíteni? Összefoglaljuk a babaváró hitel és a hozzá kapcsolódó támogatások tudnivalóit.

2019. július 1-jével vezette be a kormány a babaváró hitelt, amelyet az 5 éven belül gyermeket vállaló házasoknak érdemes igénybe venniük. A babaváró kölcsön specialitása, hogy két új gyermek érkezése esetén az aktuális tartozás 30%-ban, három új gyermek érkezése esetén 100%-ban állami támogatássá alakul át, és a törlesztés minden gyermek érkezése esetén 3 évre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái