Előfizetői tartalom

Nem örül a piac a JP Morgan vártnál jobb gyorsjelentésének

Portfolio
Bár a bevételek szempontjából 0,6%-kal, az egy részvényre jutó eredmény szempontjából 16%-kal múlta felül a JP Morgan negyedik negyedéves gyorsjelentése az elemzők által vártat, a piac nem örül a gyorsjelentésnek: csaknem 4%-os mínuszba rántották a bankpapírokat a nyitás előtti kereskedésben, miután Jamei Dimon vezérigazgató az idén várható negatív piaci hatásokra figyelmeztetett.

A bank nettó nyeresége 11,0 milliárd dollár volt a negyedik negyedévben, vagyis 600 millió dollárral magasabb az egy évvel korábbi 10,4 milliárd dollárnál. A bevételek 34,547 milliárd dollárra rúgtak, ami szintén jócskán meghaladja az egy évvel korábbit. Ami a részleteket illeti: a nettó kamatbevételek 48%-kal 20,3 milliárd dollárra emelkedtek, amiben elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés