Előfizetői tartalom

Durva esés a befektetési bankoknál, kevesebb mint felére zuhant a bevételük

Portfolio
Meredek, több mint 50%-os bevételesést mutattak a negyedik negyedévben a befektetési banki üzletágak Amerikában, és összességében több ezer munkahely megszüntetését határozták el. Idén azt figyelik a befektetők és az elemzők is, mikor fog ismét növekedési pályára állni ez a banki tevékenység. Bankvezetők a Fed kamatemeléseinek végéhez és az infláció tetőzéséhez kötik ennek kezdetét.

Ahogy a Reuters felhívja a figyelmet, és a Portfolio is megírta, a Morgan Stanley és a Goldman Sachs kedden a negyedik negyedéves profitjuk zuhanásáról számolt be. A fúziókkal, felvásárlásokkal és értékpapír-kibocsátásszervezéssel foglalkozó Wall Street-i befektetési bankárok 2022-ben meredek visszaesést könyveltek el. Kapcsolódó cikkünk 2023. 01. 17. Esik a Goldman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés