Előfizetői tartalom

Fontos dolgokra derült fény az EU pénzügyi szuperprojektjével kapcsolatban

Portfolio
Megkezdődött a vita a digitális euróról az EU-tagállamok pénzügyminisztereiből álló Eurogroup csoport körében. Az eddig nyilvánosságra került információk alapján a résztvevők ragaszkodnak ahhoz, hogy az új fizetőeszköz a készpénz kiegészítéseként, teljes mértékben törvényes fizetőeszközként, valamint magas fokú adatvédelem mellett működjön - írja a Finextra.

Az Eurogroup szerint a digitális euró bevezetése, főbb jellemzői és tervezési lehetőségei politikai döntéseket igényelnek, amelyeket politikai szinten kell meghozni - számol be a tárgyalások eddigi eredményeiről a Finextra. Az eddig elért eredményekből kiindulva a csoport fenntartja, hogy a digitális eurót a készpénzzel párhuzamosan kell bevezetni, nem veheti át annak helyét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés