Előfizetői tartalom

Megjött a leminősítés, alaposan megütötték az OTP részvényeit

Portfolio
Nagy forgalommal esnek az OTP részvényei a délelőtti órákban, miután az eddigi BBB-ről BBB mínuszra minősítette le Magyarországot a Standard & Poor’s pénteken. Az eséshez emellett hozzájárulhat a technikai túlvettség, valamint az Ukrajna által kivetett újabb szankciók is, melyek többek között a Raiffeisent is érintik.

Az OTP árfolyama már 3,4 százalékos mínuszban van a délelőtti órákban, ekkora esésre pedig több mint 1 hónapja nem volt példa. A mostani lefordulás ellenére így is közel 8 százalékos pluszban vannak a bank részvényei az idei évben.

otp0130

A technikai kép alapján megállapítható, hogy az OTP esetében az RSI már nagyjából az előző héten túlvettséget jelzett, ezt követően pedig a 11 500 forintos árfolyamszintekről éles lefordulás következett.

otptechnika0130

A forgalom is jóval átlagon felül alakul, a nap eddigi részében már közel 2,9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát az OTP papírjai.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés