Előfizetői tartalom

Kirobbanó formában az UniCredit, jókora osztalékot fizet a bankcsoport

Portfolio
Az elmúlt évtized legnagyobb, 2,46 milliárd eurós nyereségét könyvelte el a negyedik negyedévben az olasz UniCredit Group, így idén a vártnál is magasabb, 5,25 milliárd eurós osztalékot fizet ki tavalyi nyeresége után a részvényeseknek. A magyar leánybank az egy évvel korábbi 125 millióról 201 millió euróra, vagyis mintegy 80 milliárd forintra növelte 2022-ben éves nyereségét.

Az olasz bankcsoport kedden reggel megjelent gyorsjelentése szerint több mint duplája volt a 2022-es év utolsó három hónapjának nyeresége, mint az az 1,1 milliárd euró, amire az elemzők számítottak. A pozitív meglepetést elsősorban halasztott adókövetelések elszámolása okozta, amely 852 millió euróval húzta fel az eredményt – hívta fel a figyelmet a Reuters. Az UniCredit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés