Előfizetői tartalom

Gyűlnek a viharfelhők: a dotcom-lufi óta nem látott veszteség jöhet az Amazonnál

Portfolio
Az Amazon várhatóan ezen a héten fogja nyilvánosságra hozni 2014 óta az első veszteséges évét: az eredmények nem kizárt, hogy a dotcom-lufi 2000-es kipukkanása óta nem voltak ilyen rosszak a technológiai óriásnál. Az Amazon legjövedelmezőbb üzletágával, az Amazon Web Services-el kapcsolatos növekvő kétségek közepette pedig az idei évre vonatkozó kilátások is borúsak több elemzőnél.

Az Amazon az év első kilenc hónapjában összesen körülbelül 3 milliárd dolláros veszteségről számolt be, a nemrég lezárult ünnepi szezonra vonatkozóan pedig a Wall Street elemzői körülbelül 2 milliárd dolláros nettó nyereséget várnak. Túl azon, hogy 2014 óta ez lesz az első éves szintű vesztesége, egy 1 milliárd dolláros vagy annál is nagyobb negatív nettó eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés