Előfizetői tartalom

MNB: tovább csökkenhet a hitelkereslet, tovább szigoríthatnak a bankok

Portfolio
Tovább szigorítottak a bankok a lakossági- és a vállalati hitelfeltételeken 2022 utolsó negyedévében, és ez az idei első félévben is folytatódhat. Szinte minden banknál érzékelték a lakossági hitelek iránti kereslet visszaesését, és egy részük további csökkenésre számít az MNB csütörtökön megjelent Hitelezési felmérése szerint.

Kapcsolódó cikkünk 2023. 02. 01. Szabadesés a lakáshiteleknél, dráma a magyarok bankszámláin A Magyar Nemzeti Bank minden negyedévben kérdőívben keresi meg a hazai bankok hitelezési vezetőit, hogy a hitelkereslet és a hitelkínálat aktuális változásairól beszámoljanak. Az MNB negyedik negyedéves Hitelezési felmérésére a banki hitelezési vezetők 2023. január 1....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés