Előfizetői tartalom

A jegybankárok szerint ez most más, mint a korábbi recessziók

Portfolio
Idén kilencedik alkalommal, három év után ismét személyes formában került megrendezésre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rangos nemzetközi konferenciája, a Lámfalussy Lectures Conference. A neves előadók részvételével zajlott esemény középpontjában a jegybanki digitális valuták iránti növekvő érdeklődés és a központi bankok zöld gazdaság előmozdításában játszott szerepe állt - derül ki az MNB friss közleményéből.

A 2023. évi Lámfalussy-konferencia előadásai és szakmai beszélgetései a központi bankok pandémiát követő tevékenységének új dimenzióit járták körül. Nyitóbeszédében Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kiemelte, hogy a jegybankok számára világszerte – és különösen térségünkben – az első számú ellenség az infláció. E megváltozott nemzetközi pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés