Előfizetői tartalom

Megszólalt az Erste vezére: jobb lehet 2023, mint amire a tavalyi év végén számítottak

Portfolio
Az első pár hét abba az irányba mutat, hogy lehet sokkal jobb az év, mint ahogy novemberben vagy decemberben láttuk – mondta el Jelasity Radován az idei kilátásokkal kapcsolatban az Inforádió Aréna című műsorában. Hozzátéve, hogy reményei szerint az év második fele jobb lesz, mint az első, az infláció csökkenhet és a kamatok is. A pénzintézeti szektor pedig a gazdaság tükre.

Mindenképpen lesz hatása a versenyre a Bankholding elindulása, nem mindennapos a bankszektorban, hogy három ekkora bank egyesül. Egy nagy szakmai kihívás, ami mindenkire ki fog hatni. Óriási konkurencia volt, van és lesz is a jövőben. Azzal kapcsolatban, hogy további piaci koncentrációra számítanak-e, az Erste elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy lassan de biztosan ebbe az irányba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés