Előfizetői tartalom

Zöld utat adott az MNB a szuperbanknak

Portfolio
Tegnap az MNB engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését. Így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését - olvasható a Magyar Bankholding közleményében.

Február 6-án az MNB engedélyezte a Magyar Bankholding által lefektetett fúziós menetrend végső lépésének megvalósítását. A jegybank engedélyének megfelelően 2023. április 30-án a Takarékbank Zrt. beolvad az MKB Bank Nyrt.-be, a létrejövő nagybank pedig az egyesüléstől MBH Bank Nyrt. néven működik tovább. Az egyesült bank közel 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés