Előfizetői tartalom

Durva törlesztőrészlet-emelkedésről kaptak levelet a kamatstoposok, mégis mi folyik itt?

Palkó István
Elhűlve bontotta fel olvasónk a bankja levelét, amelyben arról tájékoztatták, hogy a lakáshitele törlesztőrészlete májustól az eddigi 78 ezer forint helyett 152 ezer forint lesz, miután a hitel kamata 3% körüli szintről 14,5%-ra emelkedik. Meglepetése nem volt alap nélküli, hiszen tavaly november óta nemcsak a változó kamatozású, hanem az 5 éves kamatperiódusú jelzáloghitelekre is kiterjed a kamatstop, és neki ilyen hitele van. Mint megtudtuk, a jelenség tömeges lehet, és csak részben megnyugtató rá a magyarázat. Cikkünkre annak megjelenése után a Gazdaságfejlesztési Minisztérium is reagált, az állásfoglalást szintén az alábbiakban közöljük.

Hitelezés 2023 A kamatstopról is szó lesz a Portfolio közelgő Hitelezés 2023 konferenciáján! Érdemes mielőbb regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Az elmúlt egy-két évben olyannyira megemelkedett a kamatkörnyezet, hogy egyáltalán nem szokatlan, ha a leggyakoribbnak mondható, 5 és 10...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái