Előfizetői tartalom

Kijöttek a lízingpiac éves számai - Megvan, miről szólhat 2023

Portfolio
A Magyar Lízingszövetség közzétette a 2022 negyedik negyedévéről szóló jelentését, ami alapján tavaly a finanszírozott összegben még 18%-os növekedés, a szerződések darabszámában viszont már 14%-os csökkenést regisztrált a lízingpiac. Az elmúlt év eredményei mellett azt is közölték, hogy az idei évben milyen változásokat várnak a piac teljesítményében.

A Lízingszövetség adatai alapján a magyar lízingpiac növekedni tudott 2022 negyedik negyedévében is, de a gazdasági tényezők nem segítették a szektorban működő vállalkozások helyzetét. A teljes finanszírozott összeg 859 milliárd forintot tett ki tavaly, ami 18%-os növekedést jelent az előző évhez képest, az új szerződések darabszáma viszont 14%-kal 70 476 darabra csökkent....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés