Előfizetői tartalom

Bezuhant a lítiumár, sokat kereshet rajta a debreceni akkumulátorgyár mögött álló cég

Portfolio
A lítium ára Kínában az elmúlt három hónapban az akkori rekordszintnek csaknem a kétharmadára esett vissza. A világ legnagyobb elektromos járműpiacán tapasztalható keresletgyengülés törte meg a kulcsfontosságú akkumulátor-összetevő árának két éve tartó masszív raliját. A negatív hangulatot tovább fokozza, hogy a világ legnagyobb akkumulátorgyártójának számító kínai CATL a hazai EV-gyártókkal nagyon kedvezményes áron kötött akkumulátor-szerződéseket.

A Trading Economics adatai szerint a lítium-karbonát ára Kínában február végére tonnánként 417 500 kínai jüanra (62 625 dollár) süllyedt, ami az elmúlt egy év legalacsonyabb szintje és több mint 30 százalékkal elmarad a novemberi 600 000 jüanos történelmi csúcstól. A meredek zuhanást elsősorban a legnagyobb ázsiai gazdaságban az elekromosautó-kereslet alakulásával kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés