Előfizetői tartalom

Még nem tudni, hányan kerültek bajba a törlesztési moratórium megszűnése után

Portfolio
Eddig nem hozott jelentős mértékű hitelbedőlést a fizetési moratórium januári kivezetése, mert az több lépcsőben történt, a havi törlesztőrészlet pedig utána sem emelkedhet a moratórium alatt meg nem fizetett kamatokkal - nyilatkozta Bódizs Kornél, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége (MAKISZ) elnöke (címlapképünkön). A pénzintézetek tavasz végén látják majd tisztán a kamattörlesztésbe visszakerült ügyfelek fizetőképességét. A bajba jutott adósoknak fontos tudniuk, hogy a követeléskezelők mindig megállapodásra törekednek, ha pedig szakmai segítséget akarnak igénybe venni, mediátorként csak olyanokban érdemes bízni, akiknek a neve az MNB közvetítői névjegyzékében szerepel – hívta fel a figyelmet a MAKISZ.

A kamatfizetési és hitelfelmondási stop 2022 december 31.-i végére már a moratórium ötödik körét éltük meg. Addigra már csak nagyon kevesen éltek ezzel a védelemmel. A hitelmoratórium kivezetését követően még nem történt jelentősebb felpezsdülés a követelésvásárlói piacon. A fizetésképtelenségi hullámmal kapcsolatos előzetes félelmek azért sem váltak valóra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés