Magnetbank fiókja Budapesten
Bank

Felvásárolták a Sopron Bankot

Portfolio
A hollandiai székhelyű Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot, új üzletággal bővítve meglévő globális befektetési és hitelezési tevékenységét - derül ki a holland cég közleményéből. Korábban a Sopron Bank a MagNet Bank 100%-os tulajdonában volt.

A Sopron Bank Trive Bank Hungary Zrt néven szolgálja majd ki ügyfeleit, és része lesz a Trive Financial Holding leányvállalatainak, amelyek az Egyesült Államoktól Európáig, Afrikáig és Ausztráliáig terjednek az egész világon.

A Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett Sopron Bank regionális nyugat-magyarországi bank volt, 20 éves magyarországi múlttal. A Trive Bank egy új módszert kíván bemutatni az ügyfelek digitális banki tapasztalatainak növelésére, így mostantól teljesen digitálisan fog működni.

Engin Çubukçu, a Trive Financial Holding vezérigazgatója és elnöke a tranzakció kapcsán elmondta, hogy a Trive Bank hozzáadása hálózatukhoz fontos lépést jelent a csoport számára, mivel a banki tevékenységet befektetési és hitelszolgáltatásaik mellé építik be. Az akvizíció lehetővé teszi számukra, hogy földrajzi hatókörüket Magyarországra is kiterjesszék azzal a céllal, hogy a Trive Bankot modern FinTech koncepciókon alapuló high-tech bankká tegyék - derül ki a közleményből.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Sopron Bank Zrt.-t 2003-ban az osztrák Bank Burgenland alapította, azzal a céllal, hogy a Nyugat-Magyarország regionális bankja legyen. 2021. október 13-án megállapodás született a (Dunántúlon Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Fejér megyékben jelen lévő) hálózat felvásárlására a Sopron Bank Burgenland anyavállalata, a Hypo-Bank Burgenland AG és a MagNet Magyar Közösségi Bank között. A Magyar Nemzeti Bank 2022. február 7-én megérkezett engedélyével a Sopron Bank Zrt. a MagNet Bank Zrt. 100 százalékos leányvállalatává vált.

Az a közleményből nem derül ki, hogyan került a MagNet Banktól a Trive Financialhez a Sopron Bank, de a Trive kérdésünkre elárulta, hogy megvásárolta a MagNet Banktól a 100%-os tulajdonrészt.

A Sopron Bank oldalán az olvasható, hogy a pénzintézet 100%-os tulajdonosa 2022. november 9-től a Trive Financial Holding. Azt írják, hogy akiknek 2022. június 30-án élő szerződése volt, az átruházásra került a Magnet Bank Zrt-hez, ezért azt kérik, hogy ebben az esetben az ügyfelek forduljanak a MagNet Bank ügyfélszolgálatához.

Címlapkép: Portfolio

GettyImages-1473748773
hőhullám, Anglia, forróság, London
berlin
GettyImages-1473939936
Fehéroroszország
GettyImages-1476747576
eső

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
silicon valley bank svb getty stock