Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: visszafele sült el a terv a csődbe ment SVB megmentésére - Ez indíthatta el az eseményeket

Portfolio
Kiderült, hogy a Moody's hitelminősítő már a múlt hét közepén riasztó híreket közölt az azóta csődbe ment SVB Bank anyavállalatával, az SVB Financial Grouppal. A hitelminősítő cég a bank hitelképességének leminősítésére készült. Ezzel a jelzéssel kezdődhetett el a folyamat a startupokra összpontosító hitelező pénteki látványos összeomlása felé, amely a 2008-as pénzügyi válság óta a legnagyobb bankcsődnek számít – írja a Reuters két, az ügyet jól ismerő forrására hivatkozva.

A Moody's felhívására azután került sor, hogy a magasabb kamatlábak miatt csökkent azoknak a kötvényeknek az értéke, amelyekben az SVB a pénzét tartotta. Mivel aggódtak, hogy a leminősítés alááshatja a befektetők és az ügyfelek bizalmát a bank irányába, Greg Becker, az SVB vezérigazgatója tanácsot kért a Goldman Sachs bankáraitól, és New Yorkba repült, hogy a Moody's-szal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés