Előfizetői tartalom

Rendkívüli lépést jelentett be a Fed a bankcsőd miatt, és még egy bankot bezártak

Portfolio
Magyar idő szerint vasárnap éjszaka jelentette be a Fed, hogy új finanszírozási konstrukciót indít, hogy segítsen a bankoknak a likviditási kihívások kezelésében. Egy másik közleményben - a megingott bizalom helyreállítása miatt - határozott segítséget ígér a három fő amerikai szabályozó hatóság a tengerentúli bankok és betéteseik megsegítése érdekében. Egyúttal az is kiderült, hogy a New York-i Signature Bankot is bezárta az állami felügyelet. A rendkívüli lépésekről kiadott jegybanki tájékoztató legvégén szerepel egy rendkívül fontos üzenet is: szükség esetén minden eszközt készek használni a helyzet rendezése érdekében.

Újabb hullámokat vet a Silicon Valley Bank csődje, a helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy az amerikai jegybank elnöke, az amerikai pénzügyminiszter, valamint a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság elnöke közös nyilatkozatot adtak ki vasárnap éjszaka. Egyszerre három hír jelent meg lényegében az USA pénzügyi szabályozó hatóságai részéről: A Silicon Valley Bank...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái