Előfizetői tartalom

MNB: visszakapják a magyar bankok az összes pénzüket a Sberbank végelszámolásából

Portfolio
A Sberbank volt ügyfeleinek teljeskörű betétbiztosítási kifizetése és a végelszámolói kárrendezés után immár a hazai bankok is száz százalékban visszakapják – a betétbiztosító OBA tavalyi helytállása érdekében teljesített – rendkívüli befizetéseiket. A végelszámoló a nem biztosított betéti hányad 98 százalékát fizette már vissza eljárása nyomán - közölte az MNB.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatótanácsának hétfő délutáni döntése alapján a garanciaalap közel 29,5 milliárd forint összeget utal vissza idén március végéig a hazai hitelintézeteknek az azok által a Sberbank Magyarország Zrt. „v.a.” betéteseinek kártalanítása kapcsán teljesített rendkívüli befizetéseiből. A magyarországi bankok tavaly májusig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés