Előfizetői tartalom

Európába is begyűrűzött a félelem - Hány élete maradt még a Credit Suisse-nek?

Portfolio
Vészhelyzeti mentőövet dobott a Credit Suisse-nek a svájci jegybank, aminek most úgy tűnik, a befektetők is örülnek, a bank jelentős pluszban nyitott ma reggel. Vannak azonban még csontvázak abban a szekrényben és a svájci nagybank elhasznált már pár életet.

Vészhelyzeti mentőöv

A Credit Suisse ma reggel közölte, hogy 54 milliárd dolláros (50 milliárdnyi svájci frank) hitelt vesz fel a svájci központi banktól a likviditás és a befektetői bizalom megerősítése érdekében, miután részvényeinek zuhanása felerősítette a globális bankválsággal kapcsolatos félelmeket.

A Credit Suisse árfolyama tegnap zárásra közel 25 százalékot zuhant, a szabályozók is aggodalommal figyelték az árfolyam esését. Tegnap este számoltunk be arról, hogy a svájci hatóságok a 167 éves bankkal tárgyalnak, miként tudják megsegíteni a pénzintézetet.

A Credit Suisse hitelfelvétele fedezett hitelkeret és egy rövid lejáratú likviditási hitelkeret keretében történik majd, emellett a bank bejelentette, hogy készpénzért 3 milliárd frankig terjedő ajánlatot tesz senior hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokra.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés