Előfizetői tartalom

Csődvédelmet kért a Silicon Valley Bank pénzügyi csoportja

Portfolio
Az SVB Financial Group pénteken közölte, hogy bíróság által felügyelt reorganizáció iránti kérelmet nyújtott be, hogy az úgynevezett 11. fejezet szerinti csődvédelem alapján vevőket keressen eszközeire. Egy héttel azután történt ez, hogy egyik egységét, a Silicon Valley Bankot annak fizetésképtelensége miatt az amerikai szabályozó hatóságok közvetlen irányítás alá vették.

A csődeljárás megindítására iránti kérelem a pénzügyi csoport iránti bizalom megerősítését célozza, hiszen a sürgősségi intézkedések eddig nem tudták eloszlatni a pénzügyi fertőzéssel kapcsolatos aggodalmakat – írja a Reuters, amely emlékeztet: a pénzügyi részvények eddig több milliárd dollárt veszítettek piaci kapitalizációjukból a Silicon Valley Bank és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés