credit suisse getty stock
Bank

Szorul a hurok a Credit Suisse körül, sorra szigorítanak a piaci partnerei

Portfolio
Legalább négy globális nagybank korlátozásokat vezetett be a Credit Suisse-t és annak értékpapírjait érintő kereskedési tevékenységre - közölte öt, az ügyet közvetlenül ismerő forrás a Reutersszel.

A hírügynökség cikke ezek közül a francia Societe Generale-t, a német Deutsche Bankot említi, illetve a brit HSBC privátbanki üzletágának még el nem döntött lépéséről számol be.

A piaci partnerek korlátozó lépései tovább súlyosbítják a bank megítélését, amely egy sor költséges botrányt követően megpróbálja átszervezni a működését, és a héten 50 milliárd svájci frank értékben likviditási segítséget kapott a svájci jegybanktól.

A Credit Suisse most nem kívánt nyilatkozni. A bank korábban azt közölte magáról, hogy erős, globális bank, amely minden szabályozói követelményt teljesít és alapvetően túl is teljesít.

A Societe Generale fenntartja a Credit Suisse-nál meglévő partneri pozícióit, amelyeket az elmúlt hetekben csökkentett, de nem növeli azokat - közölte a hírügynökség két forrása.

A Deutsche Bank eközben ezen a héten növelte a Credit Suisse értékpapírjaihoz rendelt diszkontot (vagyis szintén szigorított), amely mellett elfogadja a vagyonkezelői ügyfelektől azokat hitelfedezetként.

Az HSBC Holdings állítólag még nem hozott döntést a Credit Suisse-szel szembeni kitettségének csökkentéséről, de szorosan figyeli a fejleményeket, és a jövő hét elején döntést hoz.

Egy negyedik nagy globális banknál, a svájci bank egyik ázsiai partnerénél bruttó elszámolást kérnek a svájci partnertől, vagyis előre kell fizetnie ahelyett, hogy az ügyletek végén a nettó pozíció szerint számolnának el.

Egy másik globális bank csökkentette a Credit Suisse-szel szembeni fedezetlen kitettségét, de továbbra is nyújt repóügyleteket, ami fedezett hitelezésnek minősül.

credit suisse

Címlapkép: Getty Images

újautópiac, autóvásárlás, kgfb, autópiac,
credit suisse
építkezés daru
tőzsde
Fribourg Svájc
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. május 17.
Portfolio-MAGE Járműipar 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
ETF-ek , gyorsnövekedésű részvények, TBSZ.
Ez is érdekelhet
credit suisse