Előfizetői tartalom

Legnagyobb riválisa mentheti meg a bajba jutott svájci óriásbankot

Portfolio
Az UBS tárgyalásokat folytat a Credit Suisse teljes vagy részleges átvételéről, a két legnagyobb svájci hitelintézet igazgatótanácsa a hétvégén külön-külön is ülésezik, hogy mérlegeljék, mi lenne a legmegfelelőbb megoldás. A tárgyalásokat a Svájci Nemzeti Bank, és a szabályozó hatóság, a Finma szervezik, hogy megpróbálják megerősíteni az ország bankszektorába vetett bizalmat. – írja a Financial Times az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

A svájci szabályozók péntek este közölték amerikai és brit kollégáikkal, hogy a két bank összeolvadása az "A terv" a Credit Suisse iránti befektetői bizalom összeomlásának megállítására - mondta egy, az ügyet ismerő személy. Egy másik forrás szerint a teljes felvásárláson túl számos más lehetőségről is tárgyalnak, hozzátéve, hogy mindkét fél megpróbálja felmérni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés