Előfizetői tartalom

Erős szavak a Goldman gurujától: a Silicon Valley Bank csődje kicsit a tech szektor Lehman-pillanata

Portfolio
A Silicon Valley Bank (SVB) összeomlása kicsit olyan volt, mint a technológiai szektor Lehman-pillanata – mondta a CNBC-nek Cliff Marriott, a Goldman Sachs telekom, média és technológiai szektorért felelős európai szakembere. Szerinte továbbra is kérdés, melyik pénzintézet veszi majd át az SVB helyét a startupok finanszírozásában.

Marriott szerint az SVB március 10-i csődje stresszes időszak volt, hiszen sok ügyfélnek amiatt kellett aggódnia, hogyan fog béreket fizetni a következő napokban. Szerinte az összeomlás utáni hétvége sok technológiai cég számára hozott működési nehézségeket. A bank a technológiai szektor és a tőkealapok fontos finanszírozója volt, azonban a csőd előtti napokban tömegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés