Előfizetői tartalom

Zsiday Viktor a bankválságról: „Nem értem, mire várunk”

Portfolio
A bankválság nem bug, hanem feature, visszatérő velejárója a bankrendszer jelenlegi működésének, amelyben összekeveredik a biztonságos pénzmegőrzés és a tranzakciókra szolgáló pénz kezelése a kockázatos hitelezéssel – írja blogján Zsiday Viktor befektetési szakember, aki szerint mielőbb be kellene vezetni a digitális jegybankpénzt, amely mindezt orvosolhatná.

Egy kereskedelmi bank mindig kockáztatja a betétesek pénzét, és sajnos időnként ez azt jelenti, hogy a betétes elbukja megtakarításait. Hogy ez ne okozzon láncreakciószerű bedőlést, az adófizetők pénzéből mentik ki őket: a nyereségeket a bank részvényesei élvezik, baj esetén viszont az adófizetők állják a cechet. Zsiday Viktor szerint ma már semmi akadálya nincs annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés