FONTOS Rendkívüli időszakban lép új vezető a világ legnagyobb katonai szövetségének élére – Mit kell tudnunk a NATO új főtitkáráról?
 
Előfizetői tartalom

Biden fontos bejelentést tett a bankválságról

Portfolio
Joe Biden elnök pénteken azt mondta, hogy a szövetségi betétbiztosítást a 250 ezer dollár feletti betétekre is igénybe lehet venni, ha más amerikai bankok csődbe mennek. De szerinte a közepes méretű amerikai bankok túl fogják élni a szektorban tapasztalható feszültségeket.

A március 9-én indult amerikai bedőlések után erősödnek az aggodalmak, hogy a bankválság továbbgyűrűzik, pénteken pedig az európai bankrendszerben is felerősödtek a félelmek. A piacokra az is ráijesztette, hogy a Federal Reserve végül a héten folytatta a kamatemelést és 25 bázisponttal szigorított. Joe Biden amerikai elnök szerint viszont nem kell aggódni: a közepes méretű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés