Előfizetői tartalom

Milyen válság? Szinte hihetetlen, ami a magyar lakosság bedőlt hiteleinél folyik

Palkó István
A rezsiemelkedés, a vágtató infláció és a gazdasági recesszió ellenére nem emelkedett érdemben a bedőlt háztartási hitelek állománya a bankoknál 2022 végéig. Az MNB kedden közzétett adatai szerint mindössze 1,5 százalékuk volt 90 napon túl késedelmes, a követelésvásárlói piac ennek megfelelően továbbra is „száraz”. A törlesztési moratóriumnak a lakossági hitelek 3%-át érintő 2022 végi megszűnése, a munkanélküliség emelkedése és a törlesztési képességet rontó magas infláció okozhat még azonban negatív fejleményeket a következő negyedévekben. A témával május 4-ei Hitelezés 2023 konferenciánkon is foglalkozunk, érdemes regisztrálni.

Hitelezés 2023 Kiemelt téma lesz ez a Portfolio közelgő Hitelezés 2023 konferenciáján, információk és jelentkezés itt: Információ és jelentkezés „Minden előzetes várakozással ellentétben a hitelportfólió minőségére egyelőre nem lehet panasz a bankoknál: 2022 végén gyakorlatilag ugyanott állt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái