FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Kiterítette lapjait a Magyar Bankholding: 100 milliárd feletti éves nyereséggel várják a teljes összeolvadást

Portfolio
107 milliárd forint nyereséggel zárta 2022-t a Magyar Bankholding, ami a speciális kormányzati intézkedések (főleg a különadók és a kamatstop) nélkül 180 milliárd forint körül lett volna – közölték a bankcsoport mai sajtótájékoztatóján. Sokat segített, hogy a nettó kamatbevételek több mint duplájukra, 419 milliárd forintra ugrottak, és az üzleti aktivitás is erős maradt. A lakossági hitelállomány lassulva, a vállalati hitelállomány viszont továbbra is robusztusan nőtt 2022-ben. Az MKB április 30-án olvasztja magába a Takarékbankot, ezzel létrejön az egységes MBH Bank.

Hitelezés 2023 A Magyar Bankholding több vezetője is beszélni fog a Portfolio május 4-ei Hitelezés 2023 konferenciáján, érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés Krizsanovich Péter pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettes a gazdasági környezetről tartott bevezetőjében úgy vélte, 2023...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés