Előfizetői tartalom

Új kutatás látott napvilágot: így húzzák le "okosban" a bankok az ügyfeleiket a fizetéseknél 

Portfolio
A Wise globális fizetéseket lebonyolító vállalat  elvégzett egy kutatást, amely azt mutatja, hogy a szolgáltatók az egész EU-ban bonyolulttá teszik vagy elrejtik a díjakat a felfújt árfolyamokban. Ezt annak ellenére teszik, hogy a határon átnyúló fizetések költségeinek transzparenssé tételét az EU-ban törvény is előírja - írja a Wise a közleményében.

A határokon átnyúló fizetésekről szóló 2. rendelet új átláthatósági követelményeket tartalmaz, amelyek 2020-ban léptek hatályba. Ezek előírják, hogy "minden átváltási díjat világos, semleges és érthető módon kell feltüntetni" az EU-n belül egy másik pénznembe történő átutalás előtt. Ez azt jelenti, hogy minden költséget közzé kell tenni. A tranzakció költsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés