Előfizetői tartalom

Nagy változás Magyarországon: új finanszírozási lehetőségeket kaptak a cégek

A jelenlegihez hasonló, magas kamatkörnyezet, infláció, növekvő költségek, csökkenő üzemi marzsok, csökkenő kockázatvállalási kedv által jellemzett környezetekben tapasztalataink szerint felértékelődnek a belső finanszírozási és a csoporton belüli finanszírozási megoldások a vállalatok körében. Az elmúlt években mindettől függetlenül is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a centralizált treasury funkciók, úgy mint a „cash-pooling”, „in-house banking”, és egyéb központi likviditásmenedzsment rendszerek és megoldások.

Mi is az az in-house banking? Az in-house banking (vagy más egyéb centralizált treasury, illetve likvidtásmenedzsment) megoldások lényege, hogy bizonyos, egyébként tradicionális banki funkciókat egy vállalatcsoporton belül kijelölt központi entitás lát el (FinCo). A FinCo feladata, hogy megszervezze és működtesse (i) a cash-pool-okat, (ii) a csoporton belüli fizetések számla-...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái