Előfizetői tartalom

Kandrács Csaba:Magyarországon nem fordulhat elő olyan bankcsőd, mint Amerikában

Portfolio
Svájcban és az Egyesült Államokban sikerült megelőzni a globális pánikot - véli Kandrács Csaba, az MNB alelnöke az Indexnek adott interjúban. A szakember szerint nem fordulhat elő Magyarországon olyan bankcsőd, mint Amerikában. Most a jegybank elsődfleges célja az infláció letörése, szerinte ha az inflációt nem tudjuk kontrollálni, akkor nem beszélhetünk fenntartható és hosszú távú növekedésről sem.

Az interjú fontosabb üzenetei: Ha nő a bizalmatlanság a bankokkal szemben, az legelőször jellemzően a részvényárfolyamokban csapódik ki, ezért is csökkent az OTP részvényeinek árfolyama. Ugyanakkor ez amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan meg is változhat, amint a bizalom helyreáll. Ennél azonban fontosabb, hogy az OTP-nél és a magyar bankoknál sem indult el a betétek kivonása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés