Előfizetői tartalom

Lakást vennél? Megtaláltuk neked Magyarország legjobb lakáshiteleit, itt a lista

A kamatok tetőzéséről és a szórványos banki kamatcsökkentésekről szól eddig az idei év a magyar lakáshitelpiacon. A 8 és 11 százalék között szóródó piaci kamatok továbbra is borzasztóan magasak a hitelfelvevők számára, a bankok viszont nem nyernek sokat rajtuk. Megnéztük a legjobb ajánlatok törlesztőrészletét, hiszen a piaci visszaesés ellenére sokan érezhetik úgy még most is, hogy hitelből költöznének új otthonba.

Külön szekció foglalkozik a lakáshitelekkel a Portfolio május 4-ei Hitelezés 2023 konferenciáján. Érdemes regisztrálni a rendezvényre!

Pénzcentrum kalkulátora alapján nagy átlagban az UniCredit, a Magyar Bankholding két bankja és a CIB adja most a legolcsóbban a lakáshiteleket 20 milliós hitelösszeg és 20 éves futamidő mellett, ha nem számítjuk az egyedi kamatkedvezményeket.

Egyértelmű és látványos a drágulás az elmúlt három évre visszatekintve: három éve még 4,2% volt, ma 9,0% a legnépszerűbbnek mondható, 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek átlagkamata.

Kevésbé látványos, de azért már látható az elmúlt három hónapban bekövetkezett fordulat: az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek átlagkamata januárban, a 10 éveseké decemberben tetőzött, de már a végig fix lakáshitelek is valamelyest olcsóbbak lettek. Ábránkhoz a Bankmonitor historikus gyűjtését is felhasználtuk.

Miről szól még ez a cikk?

  • Másfélszeresére nőtt a várható törlesztőrészlet egy év alatt
  • Nagyon eltérően és érdekesen áraznak a bankok
  • Ezek most a legeslegjobb piaci lakáshitelek

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés