Előfizetői tartalom

Leleplezte tervét az IMF: saját digitális fizetőeszközt bocsát ki

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Digitális Pénznemek Monetáris Hatósága (DCMA) a héten tartott 2023-as tavaszi ülésükön bejelentették egy nemzetközi digitális jegybankpénz (CBDC) elindítását, amely erősíti a részt vevő központi bankok monetáris szuverenitását, és megfelel az IMF által nemrégiben javasolt kriptoeszköz-szabályozási ajánlásoknak - írja az IMF a közleményében.

A CBDC, amely a Universal Monetary Unit (UMU) nevet kapta, bármely törvényes fizetőeszközként szolgáló pénznemre átváltható lesz, és célja a banki szabályok érvényre juttatása, valamint a nemzetközi bankrendszer pénzügyi integritásának védelme lenne. A bankok a SWIFT-kódokat és bankszámlákat csatolhatnak az UMU digitáli tárcákhoz, amelyekkel a levelező banki rendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés