Portfolio signature

Eladhatják a Magyar Cetelem Bankot, a Cofidis lehet a vevő

Portfolio
Eladhatja a BNP Paribas a magyarországi leányvállalatát, a felvásárló a szintén francia Credit Mutuel, illetve annak magyarországi fióktelepe, a Cofidis lehet – írja a Bloomberg az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva, összhangban a Portfolio hasonló értesülésével.
Annus Norbert, a Cofidis kereskedelmi igazgatója is beszélni fog a Portfolio május 4-ei Hitelezés 2023 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a rendezvényről!

2022 februárja után ismét felröppent idén januárban a hír, hogy részben eladná vagy leépítené 30 országban jelenlévő és 20 ezer főt alkalmazó fogyasztási hitelezéssel foglalkozó tevékenységét Európa egyik legnagyobb bankja, a francia BNP Paribas. Egy ilyen lépés valószínűleg a Magyar Cetelem Bankot is érintené.

Akkor a Bloomberg azt írta, a BNP Paribas azt fontolgatja, hogy átstrukturálja fogyasztási hitelezéssel foglalkozó egységét: eladná egyes részeit, leépítené egyes hitelkönyveit, de specifikus elbocsátási tervvel még nem állt elő a társaság.

A BNP Paribas-nál állítólag szeretnék erősíteni az autófinanszírozási fókuszt a személyi kölcsönökkel és hitelkártyákkal szemben, hiszen a fedezeti eszköz miatt ez kevésbé számít kockázatosnak, és 2016 óta már megduplázta az autófinanszírozás arányát portfóliójában a társaság.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés