Előfizetői tartalom

Izgalmas szinteken az OTP - Fejfájást okozhat a forint gyengülése?

Kaszab Balázs
A hét elején közzétett elemzésünkben is megemlékeztünk róla, hogy igencsak vad mozgások jellemezték az elmúlt időszakot a magyar tőzsdén. A BUX tegnap alulteljesített a nemzetközi átlaghoz képest, miután a kamatplafon jelentős csökkentéséről szóló híreket követően megütötték a forintot, a hazai fizetőeszköz sebezhetősége pedig kifejezetten aggasztó lehet a külföldi befektetők számára, akik jellemzően a hazai részvénypiacon az OTP papírjaiban keresik a kitettséget. De hogyan is áll most a BUX és az OTP, és melyek azok a fontos technikai szintek, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a jelenlegi, igencsak bizonytalan helyzetben?

Elfogyni látszik a lendület a magyar tőzsdén

Alapvetően a héten igencsak szűk tartományban mozgott a BUX, miután a 2021 vége óta tartó csökkenő trend áttörését követően hamar elfogyott a lendület. Jelenleg a kék színnel jelölt 50 napos, és a piros színnel jelölt 200 napos mozgóátlag között mozog a hazai benchmark.

A nemzetközi piacokon tapasztalható és a forintgyengülésből adódó bizonytalanság ellenére azonban egyelőre nem beszélhetünk egyértelmű fordulatról, ami egészen addig így is marad, amíg az említett csökkenő trendvonal vonalánál elhelyezkedő 200 napos mozgóátlag alá nem esik a BUX.

bux0420

Emellett pedig a forint is fontos technikai szintekről fordult tegnap, miután Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke elmondta, hogy a monetáris tanács jövő heti ülésén döntés születhet a kamatfolyosó szűkítéséről, a felső kamatplafon jelentős csökkentésével.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái