Előfizetői tartalom

Kellemetlen meglepetés a UBS-től: nagyot zuhant a profit

Portfolio
A UBS 1,03 milliárd dolláros nettó eredményről számolt be az idei első negyedévre vonatkozóan, ami 52%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. A bank bevétele 8,75 milliárd dollár volt az egy évvel ezelőtti 9,38 milliárd dollárral szemben. A bank eredményét rontotta, hogy egy amerikai jogi eljárás miatt jelentős céltartalékot képzett a bank.

A Refinitiv UBS-re vonatkozó elemzői konszenzusában 1,75 milliárd dolláros nettó nyereség szerepelt, ehhez képest a svájci nagybank első negyedéves 1,03 milliárd dolláros eredménye jelentősen elmaradt - számolt be a CNBC. A gyorsjelentés fontosabb rélszletei: A bank 665 millió dollárral növelte céltartalékát egy amerikai lakossági jelzáloggal fedezett értékpapírokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés