Előfizetői tartalom

A hosszú hétvégén is figyeli az MNB az MKB és a Takarékbank egyesülését

MTI
Az MNB kiemelt figyelemmel kíséri az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésének folyamatát, az MBH Bank Nyrt. létrejöttét. A fúzió előkészítése tervezetten történik, megvalósultával az ügyfelek az ország létrejövő második legnagyobb bankjának hálózatát, szolgáltatásait érhetik el. A folyamat során a jegybank számára kiemelt fontosságú az ügyfélérdekek védelme és a pénzügyi stabilitás: az egyesülő banktól az MNB ezt kéri számon.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, idén április 27. és május 1. között két bank, az MKB Bank Nyrt. (MKB) és a Takarékbank Zrt. egyesülésével folytatódik Magyarország második legnagyobb, hazai tulajdonú hitelintézetének kialakítása. A két hitelintézet MBH Bank Nyrt. néven folytatja egységes működését. A fúzió előkészítése rendezetten, hónapok óta eltervezett módon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés