Előfizetői tartalom

Az amerikai regionális bankok bedőlésétől tartanak a befektetők: lejtmenetben a részvények

Portfolio
A PacWest amerikai bank részvényei csütörtökön tovább estek a nyitás előtti kereskedésben, magával rántva más regionális bankok árfolyamát is, miután a Los Angeles-i székhelyű bank közölte, hogy tárgyalásokat folytat potenciális partnerekkel és befektetőkkel a bank eladásáról. Ez pedig felerősítette a bankválság súlyosbodásával kapcsolatos piaci félelmeket - írja a Reuters.

A PacWest 37%-kot zuhant a nyitás előtti kereskedésben, hétfő óta pedig 29%-ot esett az árfolyam. A Reuters szerdán arról számolt be, hogy a PacWest stratégiai lehetőségeket vizsgál, beleértve a lehetséges eladást, illetve a tőkeemelést. Később a bank megerősítette a híreszteléseket. A Western Alliance részvényei 17%-ot zuhantak annak ellenére, hogy igyekezett megnyugtatni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés