Előfizetői tartalom

Baross Gábor Hitelprogram: már 634 milliárdnyi ügyletet hagytak jóvá

Portfolio
Az EXIM Banknak nagyon intenzív szerepe volt a hitelfolyósításban, a vállalati hitelpiacon erős pozíciót épített fel. A pénzintézet 2022-ben már mintegy 567 milliárd forint hitelt folyósított, tavaly mintegy 2905 ügyféllel rendelkezett, melyek 90%-a kkv volt. A Baross Gábor Hitelporgram 2023 februárjában indult el, a jóváhagyott ügyletek összege már átlépte a 634 milliárd forintot - árulta el Kisgergely Kornél, az EXIM Bank vezérigazgatója Hitelezés 2023 konferenciánkon tartott előadásában.

Az EXIM Bank vezérigazgatója, Kisgergely Kornél Nagy Márton szavait idézte vissza előadása elején, mint megismételte: államilag támogatott hitelek nélkül hitelösszeomlással néznénk szembe, a gazdaság sokkal súlyosabb helyzetben lenne. A vállalati hitelezés egyik fontos szereplője az EXIM Bank, hosszú múltra tekint vissza a pénzintézet, hagyományosan elsősorban az export...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés