Előfizetői tartalom

Bill Ackman: bajban van a bankrendszer, mi meg végignézzük, ahogy bedőlnek a dominók

Portfolio
Ismét feléledtek az amerikai regionális bankredszer problémáival kapcsolatos félelmek, miután a napokban megtörtént minden idők második legnagyobb amerikai bankcsődje. Bár ez a lépés sokak szerint a pánik továbbterjedését más regionális bankokra megállította, a befektetők nem egészen ezt kezdték el árazni, az árfolyamok zuhanása alapján az volt a kérdés, hogy melyik bank lehet a következő gyenge láncszem - a legújabb fejlemény nem sokat váratott magára, tegnap ugyanis napvilágra kerültek egy Los Angeles-i bank eladásáról szóló híresztelések, aminek hatására a pénzintézet részvényei 50 százalékkal estek a zárás utáni kereskedésben. Az egyre élesebb helyzetben megszólalt Bill Ackman, a Pershing Square Capital Management igazgatója, aki a regionális bankrendszer problémáiról értekezett a Twitteren.

A regionális bankrendszer veszélyben van - kezdi tweetjét Bill Ackman. A Silicon Valley Bank betéteseinek ügye a guru szerint mindenfelé bajt okozhat a nem biztosított betéteseknek, a gyors kamatemelkedés pedig károsította az eszközöket és elszívta a betéteket. A részvényesek és kötvényesek kiesése masszívan megnövelte a bankok tőkeköltségét, a hitelkockázati kitettség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés