Előfizetői tartalom

Jelasity Radován: a magyar bankszektor köszöni, jól van, de lehetne jobban is

Portfolio
Már nagyobb a bankok állami terhe, mint a teljes bérköltsége, de mindent összevetve a magyar bankrendszer stabil, és köszöni, jól van, igaz, lehetne sokkal jobban is – mondta a Magyar Bankszövetség elnöke a Portfolio csütörtöki Hitelezés 2023 konferenciáján az állami terhekre utalva, bemutatva röviden a szektor helyzetét.

A Portfolio Hitelezés 2023 konferenciájának második előadója Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke volt, aki a bankszakma kihívásairól és lehetőségeiről beszélt: az MNB számai azt bizonyítják, hogy Magyarországot nem érintik a nemzetközi banki turbulenciák, 2008-hoz képest most sokkal jobb a helyzet, ez látszik például a hitel/betét mutatóból, ami 152%-ról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés