Előfizetői tartalom

Megszólalt a Nemzeti Tőkeholding vezére: felértékelődik a tőkebefektetések szerepe Magyarországon

Portfolio
Felértékelődik a tőkebefektetés szerepe, amely nagyobb kamatteher mellett is megfelelő finanszírozást biztosít a gazdaság szereplői számára. A tőke türelmes forrás, a tőkeképzés javítja a vállalatok hitelképességi mutatóját, javítja a cégek kockázati profilját - fejtette ki Katona Bence, a Hiventures és a Nemzeti Tőkeholding vezérigazgatója a Portfolio Hitelezés 2023 konferenciáján.

Katona Bence előadásának elején kiemelte, hogy általában nem a vállalati hiteleknél látunk kétszámjegyű kamatokat, hanem a tőkebefektetésekre jellemző ez a hozamelvárás, hiszen az iparág kockázati szintje és fedezettségi állapota miatt 15-20 százalékos IRR-rel dolgoznak a befektetők. Ha két finanszírozási típus költsége ilyen magas szintre kerül, akkor az szinte kitermehetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés