Előfizetői tartalom

Nagy Márton: összeomlott a piaci hitelezés Magyarországon, az állami hitelprogramok nélkül recesszió lenne

Portfolio
Az állami vállalati hitelprogramok, nevezetesen a Széchenyi Kártya és a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram 1,0-1,2 százalékkal járulnak hozzá idén a GDP-növekedéshez, ezek nélkül recesszió lenne. Téves megállapítás, hogy a vállalati hitelezés ösztönzése akadályozná az infláció leszorítását, és szembemenne a szigorú monetáris politikával – mondta a Portfolio Hitelezés 2023 konferenciáján a gazdaságfejlesztési miniszter.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tartotta a nyitóelőadást a Portfolio csütörtöki Hitelezés 2023 konferenciáján, egyebek mellett az alábbiakról beszélt: nehéz ez az év, és nehéz hitelezésről beszélni, hiszen lényegében nincs hitelezés idén, illetve jószerivel csak támogatott hitelek vannak, a monetáris politikai szigorításhoz semmi köze sincs a vállalati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés